Wie is...

Ik ben de oudste dochter van een filosoof en een organisatiepsycholoog, en ik doorliep het gymnasium in Tiel. Ik durf mezelf technisch, taalvaardig en analytisch te noemen, en ik houd ervan om snel verbindingen tussen uiteenlopende zaken te leggen.

Na mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft begon ik mijn loopbaan als ontwerper en adviseur bij verschillende creatieve bureaus. Tijdens mijn werk voor profit- en non-profit-organisaties ontwikkelde ik een vermogen om in korte tijd tot de kern van de zaak door te dringen.

 
Judith Gussenhoven

Judith Gussenhoven

Door de jaren heen groeide mijn belangstelling om een brug te slaan tussen de inzichten uit de commerciële wereld en het publieke domein. Dat resulteerde in een senior adviseurschap binnen de Rijksoverheid. Bij digital agency TamTam zette ik daarna mijn ervaring in als senior strateeg in omvangrijke programma’s voor bedrijven en organisaties. Ik probeer daarin creativiteit te verbinden aan solide zakelijke adviezen.

Tussen 2008 en 2013 heb ik me gestort op mijn promotieonderzoek naar de geschiedenis van wetenschapsmuseum Nemo.

Die ervaring was voor mij het bewijs dat bedrijven, organisaties en merken werkelijk vooruitkomen door hun geschiedenis te kennen en te gebruiken. Daarom ben ik in 2015 History Now gestart. En omdat ik ervan houd om verhalen te vinden en te vertellen.