Wij zijn History Now, en wij helpen bedrijven om hun geschiedenis levend te houden. Door zorgvuldig bronnenonderzoek vinden wij antwoorden waarmee we een bijzonder verhaal kunnen vertellen. 

 
 

Geschiedenis tot leven wekken

We werken voor bedrijven, organisaties en merken die de waarde van geschiedenis kennen. Voor klanten die hun verhaal, het DNA van hun organisatie, willen vatten voor binnen- en buitenwacht. Dat doen we voor de meest uiteenlopende instellingen: van techniek tot vormgeving, van universiteit tot consumentenmerk. 

Wij onderzoeken de gebeurtenissen en personen die de organisatie hebben gevormd tot wat zij nu is en we leggen de geschiedenis vast. Dat doen we uiterst grondig, degelijk en altijd origineel. Zo helpen we onze klanten hun geschiedenis te gebruiken voor de toekomst.

 
History Now (Final) 02.00_00_23_21.Still027.jpg
 

Terugkijken om verder te komen

Ons onderzoek resulteert in een geschiedenis als bruikbaar document, in de vorm van een boek, een film of een digitale productie.

Een verhaal dat een bijdrage kan leveren aan de koers van uw organisatie, bedrijf of merk, tot ver in de toekomst.

 

 
“Als directeur deel ik de geschiedenis die Judith Gussenhoven over ons heeft geschreven regelmatig met medewerkers, leden van de Raad van Toezicht en relaties. Ik merk dat deze kennis echt heeft bijgedragen aan het succes van NEMO in de afgelopen jaren. We hebben, dankzij de geschiedenis, meer zelfvertrouwen en zijn trots op onze zeer respectabele leeftijd.”
— Michiel Buchel, directeur-bestuurder NEMO Science Museum
 

Portfolio

Founding NEMO, promotieonderzoek

Opdrachtgever – Universiteit Twente

Lees meer

Design Academy Eindhoven, lezing en startnotitie

Opdrachtgever – Louis Kalff Instituut

Lees meer

Concept voor een geschiedenisboek

Opdrachtgever – Universiteit van Amsterdam, ILLC

Lees meer

“Judith brengt structuur, creativiteit, energie én humor met haar werkzaamheden mee. Zij laat zich inspireren door het onderwerp van haar onderzoek en zoekt en vindt invalshoeken die niet zo maar voor de hand liggen.”
— Marcel Duijghuisen, directeur Regionaal Historisch Centrum Eindhoven / ex-voorzitter Louis Kalff Instituut